Veelgestelde vragen

All Items
Algemene vragen
Praktisch
Reservering
Moet je heel slim zijn om jullie escape room te spelen?
Je hoeft niet "slim" te zijn om onze rooms te spelen, wat wel belangrijk is dat je het leuk vindt om een beetje te puzzelen en verschillende opdrachten te doen. Je zult met een groepje de kamers in gaan en het leuke is dat je dan meteen zult zien dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. De een kan goed rekenen, de ander is stil, maar let goed op de details en weer een ander is goed in de doe dingen. Je zal al snel zien dat als je als een team werkt, je heel erg ver kunt komen. Een escape room is een team effort en dat maakt het ook zo ontzettend leuk, het is echt iets wat je samen doet, iedereen op zijn eigen wijze. Mochten jullie er niet uitkomen, dan kun je altijd een hint vragen bij de gamemaster die kijkt namelijk met jullie mee en zal jullie een of meerder hints geven als jullie daarom vragen. 
 
Zijn jullie escape rooms eng of gevaarlijk?
Onze escape rooms zijn niet "eng", maar wel spannend. Je zit in een ruimte waarin je de indruk hebt dat je opgesloten zit, samen met een spannende verhaallijn en een tikkende tijdsklok heb je wel de garantie dat je adrenaline niveau gaat stijgen. 
 
Onze kamers zijn heel veilig. In de kamers heb je een panicbutton bij de deur waardoor je ten alle tijden uit de kamer kan. Ook worden de kamers gemonitord door camera's en volgt de gamemaster alles wat er in de kamers gebeurd. Mochten er dus calamiteiten zijn dan kun je of door op de panicbutton te drukken het spel stoppen, of de gamemaster legt het spel still, de gamemaster komt ten alle tijden hulp verlenen. 


Onze rooms zijn niet gevaarlijk, zolang iedereen zich aan de regels houdt, dus bijvoorbeeld niet op dingen gaat klimmen die daar niet voor gemaakt zijn. We wekken wel de indruk dat er een dreiging is en dat het "gevaarlijk" is, maar dit alles is in scene gezet en gebeurt onder gecontroleerde omstandigheden. 

 

Hoe lang duurt het?

In totaal ben je zo'n anderhalf uur kwijt. Je dient minimaal een kwartier van te voren aanwezig te zijn, de kamers duren 60 minuten en de debriefing is ook zo'n 15 minuten. Je kan je melden bij ons restaurant in Herberg de Zeven Provincien. Hier kun je melden dat je groep er is en bijvoorbeeld nog even gebruik maken van het toilet. Als het tijd is zal de gamemaster je komen halen en meenemen naar de kamer die je geboekt hebt. Hier krijg je uitleg over de kamer en daarna wordt je dus opgesloten en heb je 60 minuten de tijd om of je "ziel"of "Texel" te redden ;-) Nadat jullie of glansrijk de opdracht hebben gehaald of niet, komen jullie de kamer uit en zal er een korte debriefing plaats vinden, waarin je samen met je teamgenoten op de foto wordt gezet om vervolgens vereeuwigd te worden in onze hall of fame.  Hebben jullie zin in een langere debriefing? Kom dan in ons restaurant nog even lekker zitten voor een drankje en/of hapje.

Met hoeveel personen kan ik maximaal komen?
 

Iedere escape room kan gespeeld worden door maximaal 6 personen, we hebben twee escape rooms dus maximaal kun je met twaalf personen tegelijk komen spelen. Het is ook mogelijk om met een grotere groep te komen, je kunt elkaar dan afwisselen.  We hebben een leuk restaurant waarin de niet spelers kunnen wachten en wat kunnen eten of drinken en een spelletje kunnen spelen. Stuur voor de mogelijkheden even een mailtje naar  . 

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?
Zorg dat je minimaal een kwartier voor je aanvangstijd aanwezig bent (op je bevestiging staat de begintijd). Dan kan iedereen nog even rustig naar het toilet en weet je dat je op tijd bent om te starten. Ben je te laat dan bepaalt de gamemaster of het nog zin heeft om te starten, er vind geen terugbetaling plaats als jullie te laat zijn. 
 
Wat kan ik het beste aantrekken?
Je wordt tijdens het spel niet vies en je hoeft ook geen zware fysieke inspanning te leveren. Gewone kleren die lekker zitten en waar je, je makkelijk in kunt bewegen hebben de voorkeur. 
Kan ik tijdens het spel naar het toilet?
Tijdens het spel is het niet mogelijk om gebruik te maken van het toilet, zorg dus dat je dit van te voren goed gedaan hebt. Mocht er een eventuele calamiteit zijn, dan maken we hier natuurlijk een uitzondering voor. 
Is het geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten?
Als je op krukken bent, kan je in principe heel goed mee doen aan de escape room, het zal af en toe een beetje behelpen zijn, maar het is zeker goed te doen. Helaas kan je niet aan de escape room meedoen als je in een rolstoel zit, de ruimtes zijn hier niet op ingericht.
In welke talen is Escape room Texel beschikbaar?
 

Het spel is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Wil je een andere taal dan Nederlands? Vermeld dit dan duidelijk in het veld Opmerkingen tijdens het reserveren .

Is er een minimumleeftijd?
Escape Room Texel hanteert een minimumleeftijd van 16 jaar. Een uitzondering is mogelijk voor kinderen vanaf 12 jaar, als zij begeleid worden door minimaal één volwassen speler (18+). Deze persoon dient te kinderen dus echt te begeleiden in de kamer en hierin aanwezig te zijn. Voor kinderen onder de 16 jaar kan het spel wat als eng ervaren worden. Ook zijn de puzzels qua moeilijkheid bedacht voor 16 jaar en ouder.

 

Kunnen we er ook een dagje of weekendje weg van maken?

Absoluut! Escape Room Texel is onderdeel van Herberg De Zeven Provinciën en wij hebben dan ook alle mogelijkheden tot een geheel verzorgd weekendje weg.

Neem voor meer informatie even contact met ons op, via de mail  of telefoon 0611841173.

 

Hoe werkt de betaling?
Betaling gebeurt bij de reservering via internet, betaling gaat via IDEAL. Eventuele arrangementen (eten / drinken / slapen) kunnen ter plekke via PIN, creditcard of contant worden afgerekend.
Kan ik mijn reservering annuleren?

Gemaakte reserveringen, hetzij mondeling of schriftelijk (mail, app, sms etc) kunnen niet geannuleerd worden. Mocht je kiezen om niet te komen escapen, dan blijft de betalingsverplichting staan.

Is het mogelijk om ons bedrijfsuitje bij Escape Room Texel te doen?

Je kan zeker een bedrijfsuitje bij Escape Room Texel houden! We hebben 2 rooms waar je per room met 6 personen in kan, dus je kan met maximaal 12 personen in de twee kamers. Ben je met een grotere groep dan kun je bij ons meerdere tijdsblokken inhuren en kunnen de "wachtenden" in onze gezellige horeca zich vermaken, met wat te drinken, te knabbelen en leuke bordspelletjes, die we ruim in overvloed hebben. Lijkt het jullie leuk om jullie uitje bij ons te organiseren, stuur dan even een mailtje naar .

Is het mogelijk om met meer dan 12 personen te komen?

Dat is zeker mogelijk, maar het houdt wel in dat jullie niet allemaal tegelijk kunnen spelen. Per uur kun je met maximaal 12 personen de kamers in. Je zou meerdere tijdsblokken kunnen bestellen en dan elkaar aflossen, terwijl er twee teams aan het spelen zijn kunnen de wachtenden zich vermaken met een hapje en een drankje in het restaurant. Ook hebben we daar verschillende spellen liggen die tijdens het wachten gespeeld kunnen worden. Voor meer informatie kun je ons altijd even mailen via

Waar kunnen we parkeren?

Er is een groot parkeerterrein aan de voorkant van Herberg de Zeven Provincien, daar waar onze escape rooms gesitueerd zijn. Als je op navigatie rijdt, neem dan als bestemming Het Bolwerk, je zult de herberg onder aan de waddendijk vinden. De parkeerplaatsen zijn vrij toegankelijk en je hoeft dus bij ons geen parkeervignet te gebruiken of muntjes in een automaat te gooien.

Kunnen we ook met het OV komen?

Op Texel heb je de mogelijkheid om een Texelhopper busje te bestellen. Deze dien je een uur voor vertrek te bestellen en het busje brengt je overal op het eiland waar je wilt.  Zo ook bij ons voor de deur namelijk bij halte 79 genaamd 't Skiltje. Een ritje met de Texelhopper kost je €3,- per persoon, meer informatie kun je vinden op www.texelhopper.nl.

 

Wat zijn de huisregels?
Wij staan het niet toe dat er onder de invloed van alchohol en/of drugs het spel gespeeld wordt. Als wij constateren dat jullie onder invloed zijn dan word je niet toegelaten tot onze escape room en/of ons restaurant. Op dit moment vind er ook geen terugbetaling plaats. Deelname aan de escape room is volledig op eigen risico en wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele schade op welke manier dan ook. Tevens is het niet toegestaan om je mobiel of gelijkwaardig apparaat mee te nemen in onze escape rooms. "Keep calm and just have fun together" .

 

Jouw vraag nog niet beantwoord? Mail via , bel ons op 0611841173 of neem contact op via het contactformulier!